БИО КАКАОВО МАСЛО
Неустоим вкус и аромат на шоколад
Какаовото масло (Тheobroma oil) е растително масло, извлечено от какаовите зърна чрез пресоване. Суровите какаови зърна ферментират (заедно с обвивките), изсушават се, след което се смилат на едро, за да се получи какаова маса. Тя се пресова допълнително и така се извлича какаово масло. Остатъчният продукт на този процес се смила на фина пудра и се получава какао на прах. Това са двете основни суровини за приготвянето на шоколада. Суровото какаово масло е студенопресовано, което позволява запазването на ценните хранителни вещества в него.
Какаовото масло е една от най-стабилните мазнини, съдържа естествени антиоксиданти, които го предпазват от гранясване. Помага за нормализиране на кръвното налягане и предотвратява сърдечно-съдови заболявания. Подходящо е и за външна употреба, тъй като оказва много благотворен ефект върху кожата.
УПОТРЕБА НА КАКАОВО МАСЛО
В кулинарията какаовото масло може да се използва за приготвяне на сурови бонбони, сладкиши, глазури, ръчен шоколад, да се комбинира с подсладители, да се добавя в смути и др.
Какаовото масло е подходящо и за козметични цели. Отлично овлажнява и омекотява кожата, забавя процесите на стареене и се използва за третиране на бръчки около очите, врата и ъгълчета на устните. Има нисък слънцезащитен фактор и стимулира умереното почерняване на кожата. Използва се против стрии при бременни.
Употреба: какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла.
Съставки: 100% био какаово масло*
*био сертифициран продукт
Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност (kJ/kcal) 3700/900
Мазнини (г) 100
– от които наситени мастни киселини (г) 60
Въглехидрати (г) 0
– от които захари (г) 0
Белтъци (г) 0
Влакнини (г) 0
Сол (г) 0
Произход: Перу
Reviews
Все още няма оценка.