ОПИСАНИЕ
Дълги години смятана за храната на бедните, днес все повече хора преоткриват полезните свойства на ръжта. Тя съдържа повечето витамини от В групата, богата е на фибри, фосфор, магнезий, цинк, желязо, мед и калий.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
Измийте ръжта добре под течаща вода. Варете чаша ръж в две чаши и половина вода за около час и половина на слаб огън. Използва се накисната в мляко в комбинация с мюсли и плодове за закуска. Подходяща за каша със сиренa и зеленчуци.
СЪХРАНЕНИЕ
На сухо и прохладно място при стайна температура.
ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 G
Енергийна стойност (Kcal) 328
Мазнини (g) 2.0
от които наситени мастни киселини (g) 1.0
Въглехидрати (g) 61.0
от които захари (g) 1.0
Влакнини (g) 13.0
Белтъчини (g) 10.0
Сол (g) 0.01
ПРОИЗХОД
Австрия/ Словакия
Reviews
Все още няма оценка.