Пълнени лодки с елда
ИДЕЯ за ястие с елда от био магазин КООП
ПРОДУКТИ
300 г елда Био Класа
250 г лук
100 г моркови
10 бр чушки
150 г домати
600 мл топла вода
ПОДПРАВКИ
70 г зехтин
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. джоджен
1 ч.л. червен пипер
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете на ситни кубчета лука и морковите, след което ги задушете в дълбок тиган за около 4-5 минути. Добавете към тях елдата и ги задушете заедно за около 20-30 секунди. Добавете подправките и залейте с топла вода. Отстранете тигана от котлона, когато водата се изпари.
Почистете чушките и ги срежете наполовина, за да ги напълните с готовата смес. Подредете в тава с малко вода на дъното, покрийте с фолио за печене и печете на 180°С за 35-40 минути.